For at blive ejendomsmægler, skal du igennem et uddannnelsesforløb. Der er flere forskellige alternativer, og de afhænger alle sammen af din uddannelsesbaggrund og hvor meget tid du kan investere i, at uddanne dig til ejendomsmægler.
Har du en gymnasial ungdomsuddannelse og ønsker du at læse på fuldtid kan du vælge i mellem Finansøkonomuddannelsen eller Finansbacheloruddannelsen.
Finansøkonomuddannelsen tager to år, i mens Finanbacheloruddannelsen tager 3,5 år.
Begge uddannelser skal dog suppleres med fag fra Akademiuddannelsen i finansiel rådgiving.
I sidste ende vil dit uddannelsesforløb, hvis du vælger Finansøkonomuddannelsen ende med at tage 3,5 år og i modsætning til Finansbacheloruddannelsen, hvor du har seks måneders praktik, er der kun indlagt tre måneders praktik i forløbet på Finansøkonomuddannelsen.
Undersøg de to uddannelser grundigt inden du beslutter dig for hvilken vej du ønsker at gå, for selvom det endelige mål er det samme for dig, at blive ejendomsmægler, er det ikke sikkert, at begge uddannelsesforløb er lige passende til dig.
Udover selve uddannelsen og de supplerende fag, skal du også have minimum to års erhverserfaring fra en ejendomsmægler, før end du kan registrere dig som ejendomsmægler i ejendomsmæglerregisteret.
Din praktik tæller med her. Inden du starter i praktik, skal du dog tjekke med din uddannelsesinstitution, at det pågældende praktikforløb faktisk vil tælle med, der er nemlig helt bestemte retninglinier både du og dit praktiksted er ansvarlige for at overholde.
Du kan også læse til ejendomsmægler på deltid, hvis du har en gymnasial ungdomsuddannelse. Dette er for dig, som måske allerede arbejder fuld tid eller af andre grunde ikke kan studere på fuld tid.
Hvis du ønsker at læse til ejendomsmægler på deltid, skal du tage den tre-årige Akademiuddannelse i finansiel rådgivning. Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, er brugerbetalt og du får ikke SU under forløbet. Ligesom ved Finansøkonomuddannelsen og Finanbacheloruddannelsen skal du supplere med to års erhverserfaring hos en ejendomsmægler, inden du kan registrere dig i ejendomsmæglerregistret.
Hvis du allerede har en kandidatuddannelse indenfor et relevant fag, kan du nøjes med, at tage en tillægsuddannelse, og så supplere med den nødvendige erhverserfaring. Det er ikke en samlet pakke du skal tage som tillægsuddannelse og hvordan din tillægsuddannelse ser ud afhænger af din tidligere uddannelse. Tillægsuddannelsen tager du ved Akademiuddannelsen i finansiel rådgivning, og de kan hjælpe dig med at sammensætte netop de fag du har brug for.
Publiceret: 23.april - 2014