Hvis du vil være tandlæge skal du tage en tandlægeuddannelse. Denne består af både en bachelor og en kandidat i Odontologi. Disse kan du tage på enten Københavns Universitet eller Aarhus Universitet. Inden du kan søge ind her skal du dog have en adgangsgivende ungdomsuddannelse. På det enkelte universitetes hjemmeside kan du også se, om der er specifikke faglige adgangskrav.
Den tre-årige bachelor i Odontologi er en både praktisk og teoretisk uddannelse, hvor du lærer at behandle og forebygge sygdomme i kæbe, tænder og mundhule. Uddannelsen foregår både som forelæsninger, holdundervisning, projekter og arbejde med faktiske patienter.
Som sidste del af uddannelsen skal du skrive en Bacheloropgave. Når du har afsluttet og bestået alle modulerne på uddannelsen, kan du kalde dig BSc i Odotonlogi.
For at blive praktiserende tandlæge skal du dog også tage en kandidat i Odontologi. Den typiske kandidatuddannelse tager normalt to år. I modsætning til mange andre uddannelser, har du ikke store muligheder for selv, at sammensætte dit uddannelsesforløb, da det kræver helt specifikke kompetencer, at kunne arbejde som praktiserende tandlæge. Hvis du læser en kandidat i Odontologi har du dog mulighed for, at tage et forskerår, hvor du fokuserer på et bestemt område, som særligt interesser dig.
Du kan eventuelt også videreuddanne sig som specialtandlæge, når først du har taget din kandidat.
Alternativt, kan du, hvis du helst vil beskæftige dig med forskning ansøge om at tage en Phd indenfor Odontologi. Som med de fleste andre akademiske områder udvikler Odontologi sig også hele tiden, og udover at uddanne nye tandlæger, så beskæftiger Odontologisk institut sig også med forskning.
Når du er færdiguddannet som kandidat i Odontologi, kan du ikke umiddelbart starte din egen tandlæge virksomhed. Du skal nemlig først arbejde som assistent for en praktiserende tandlæge. Når du har arbejdet som assistent i et år kan du hos Sundhedstyrelsen søge om autorisation til, at kalde