Hvad laver en fysioterapeut? Hvordan kan man blive fysioterapeut? Det kigger vi på her!
Uddannelsen
Fysioterapeut-uddannelsen varer 3½ år efter at du har færdiggjort din gymnasielle uddannelse , og er meget alsidig. Uddannelsen slutter af med et bachelor-projekt, således at du eventuelt kan læse videre og tage en kandidat-uddannelse semere.
Du får selvfølgelig viden om kroppens funktion (fysiologi) og opbygning (anatomi), men får også indsigt i behandling og forebyggelse, undervisning i idræt og bevægelse, sociologi, psykologi, kommunikation, sundhedsvidenskab, sygdomslære.
Derudover er der flere praktikperioder, hvor du får muligheden for at træne og videreudvikle dine evner, samt stå direkte overfor patienter og hold.
Hvor man bliver fysioterapeut
Der er uddannelsessteder i Esbjerg, Haderslev, Hillerød, Holstebro, København, Næstved, Odense, Roskilde, Aalborg og Aarhus.
Du kan se mere om de forskellige skoler ved at klikke på et link nedenfor. Der er oftest stor forskel på indgangsvinklen til faget på de forskellige skoler, så det er en god idé at kigge rundt på hjemmesiden, og eventuelt ringe og høre studievejlederen på skolen.
Hvad laver en fysioterapeut
Som fysioterapeut har du en bred baggrund, og der er derfor mange arbejdsområder. Nogle fysioterapeuter vil gå meget op i behandling, og eventuelt arbejde i en privatklinik, endda starte deres egen. Mange fysioterapeuter arbejder på somatiske hospitaler, hvor de er med til behandle de forskellige patienter, og få dem i gang igen efter en eventuel operation. Andre arbejder i ældreområdet, med genoptræning, opfølgning og vedligeholdende øvelser. Andre igen arbejder indenfor psykiatrien, indenfor arbejdsmiljøområdet, eller er måske konsulent indenfor fitnessområdet.
Der er mange områder, og det afhænger i høj grad af interesser. På grunduddannelsen er der som sådan ikke specialisering, men der vil altid være en vægtning af forskellige områder, og den afsluttende bachelor-opgave er det som samler det hele.
Efter uddannelsen er der et væld af videreuddannende kurser, som enten betales af arbejdsstedet, eller måske som en egen-investering, af interesse og for at åbne fremtidsmuligheder.
Optagelse og flere oplysninger
Du kan se en oversigt for adgangskrav til at blive fysioterapeut her
Mere generel info om uddannelsen her
Du kan se Danske Fysioterapeuters (fysioterapeuternes forening), hvor du også kan se nogle af de kurser for videreuddannelse som tilbydes, her