De fleste kan vidst blive enige om, at ingen brunch er perfekt uden røræg. Og et stykke nybagt røgbrød med røget makrel, røræg og purløg er i manges optik en klassisk sommerspise.
Heldigvis er det ret simpelt at lave røræg. Det eneste du skal bruge er en pande, lidt fedstof, nogle æg og salt og peber. Mange foretrækker også, at tilsætte lidt mælk.
Som en tommelfinger regel kan du bruge en spiseske mælk per æg.
Slå først dine æg ud i en skål. Tilsæt dernæst mælken.
Pisk alle ingredienser sammen. Pas på, at du ikke pisker æggene helt i stykker. Du skal bare sørge for, at blommerne er vendt sammen med hvidden.
Varm din pande op på medium varme og tilsæt fedtstof.
Hæld blandingen af æg og mælk i din pande, og lad den stege lidt. Nu skal du begynde at flytte massen rundt i din pande med en paletkniv. Du starter med at flytte rørægget henimod dig selv. Du vil se, at den del af æggemassen, som er blevet stegt, bliver liggende i den ende af panden tættest på dig. Resten af massen løber fra og begynder nu at stege. Sådan bliver du ved med at flytte rørægget rundt på panden indtil det er lige præcis sådan, som du vil have det.
Nogle foretrækker at blande ingredienserne direkte på panden i stedet for i en skål. Andre bruger en lille smule vand i deres røræg i stedet for mælk, alt imens andre bare bruger æg og smør. Prøv dig frem, hvis ikke du er tilfreds med det endelige resultat, kan du altid forsøge dig med en anden fremgangsmåde næste gang.
Når dit røræg er færdig stegt, kan du tilsætte lidt salt og peber eller lidt friskt purløg. Server dit røræg på et stykke godt toast eller som nævnt tidligere, med et lækkert stykke røget makrel.
Publiceret: 9.april - 2014